ua en ru

Volkswagen веде переговори з групою "ГАЗ" щодо складання автомобілів у РФ

Німецький автомобілебудівний концерн Volkswagen (VW) веде переговори з групою "ГАЗ" зі складання автомобілів в Російській Федерації. Про це повідомили представники німецької компанії, передає РБК з посиланням на Reuters. Вони додали, що переговори знаходяться на "просунутому" етапі.

На початку вересня 2010 р. голова ради директорів Volkswagen Group Мартін Вінтеркорн на зустрічі з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним повідомляв, що Volkswagen у середньостроковій перспективі може налагодити контактне складання автомобілів на потужностях групи "ГАЗ".

За даними британської преси, якщо переговори з групою "ГАЗ" завершаться успішно, Volkswagen буде збирати на заводі в Нижньому Новгороді близько 150 тис. автомашин у рік. Представники німецького автоконцерну відзначили, що дана цифра не відповідає дійсності, проте відмовилися повідомити додаткові деталі.

Раніше в жовтні ц.р. стало відомо, що група "ГАЗ" має намір протягом найближчого місяця досягти домовленості з німецьким автоконцерном Volkswagen про спільне виробництво легкових автомобілів. Як повідомили в прес-службі групи "ГАЗ", після цього між компаніями може бути підписана відповідна угода. Тим часом у прес-службі Volkswagen дану заяву прокоментувати не змогли.
Як повідомляв раніше генеральний директор представництва Volkswagen в Росії Дітмар Корцеква, Volkswagen до кінця 2010 р. прийме рішення по співпраці з групою "ГАЗ".

Volkswagen Group є одним із найбільших світових автовиробників. Компанія виробляє автомобілі під брендами Volkswagen, Audi, Seat, Skoda. Чистий прибуток компанії (доступна для розподілу серед акціонерів) в I півріччі 2010 р. зріс у три рази - до 1,67 млрд євро порівняно з 547 млн євро, отриманими за аналогічний період роком раніше.

Група "ГАЗ" - один з найбільших російських виробників комерційного автотранспорту і будівельно-дорожньої техніки. Компанія заснована в 2005 р. в результаті реструктуризації виробничих активів ВАТ "Руспромавто", що існував з 2001 р. До складу групи "ГАЗ" входять ВАТ "ГАЗ", 18 автомобілебудівних підприємств у Росії, збутові й сервісні структури. У 2009 р. виручка групи склала близько 67 млрд руб., В 2010 р. група "ГАЗ" очікує збільшення виторгу на 25% в порівнянні з попереднім роком - до 84 млрд руб.