ua en ru

Волкер сподівається, що Росія вирішить вивести війська зі сходу України

Волкер сподівається, що Росія вирішить вивести війська зі сходу України Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

У такому разі ООН зможе забезпечити врегулювання ситуації

Спеціальний представник США в Україні Курт Волкер висловив надію, що Росія вирішить "зберегти мир і піти з сходу України" і заявив, що якщо це станеться, Вашингтон буде готовий відіграти певну роль у врегулюванні ситуації. Про це сообщает ABC News з посиланням на AP.

Волкер сказав, що Сполучені Штати запропонували Росії, що уповноважені Організацією Об'єднаних Націй можуть забезпечити безпеку після відводу Росією військ, і чекають відповіді Москви.

"Якщо Росія вирішить це зробити, ми готові допомогти", - сказав Волкер невеликій групі журналістів у Варшаві перед своїм виступом перед дипломатами і політиками.

Волкер сказав, що його оптимізм виходить з того, що зараз Росія платить величезну ціну за військову присутність на Донбасі: військові витрати Росії, людські втрати, заморожені зв'язки з США і Євросоюзом, а також безпрецедентні антиросійські настрої, які ростуть серед молодих українців.

"Це дуже гаряча війна, а не заморожений конфлікт. Бої продовжуються щоночі, кожного тижня гине декілька українських солдатів", - зауважив Волкер.

Він підкреслив, що мир перебуває у руках Росії.

"Пройшла хороша зустріч з польським міністром закордонних справ Яцеком Чапутовічем і заступником міністра Бартошем Чихоцькі. Обговорювали співпрацю Польщі та США в підтримці територіальної цілісності України і припиненні бойових дій на Донбасі", - повідомив Волкер в Twitter.

Нагадаємо, 2 березня президент США Дональд Трамп продовжив на 1 рік національну надзвичайну стратегію проти Росії через її анексію Криму і агресію в Україні.