ua en ru

Волкер: якщо Путін готовий для встановлення миру - ми готові про це розмовляти

Волкер: якщо Путін готовий для встановлення миру - ми готові про це розмовляти Фото: Курт Волкер (flickr.com-gcmcphotos)

Волкер зазначив, що якщо війна на Донбасі триватиме - цьому продовжать чинити супротив

Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що якщо президент Російської Федерації Володимир Путін готовий для встановлення миру на Донбасі - США готові про це розмовляти. Про це він розповів у ході брифінгу у Слов'янську.

"Я не хочу робити припущень щодо того, шо відбувається в Росії. Що має значення - це що Путін вирішить. Президент Путін дуже розумний, він розуміє, що він робить і якщо він готовий для встановлення миру - ми готові про це розмовляти. Якщо війна триватиме - ми і надалі будемо чинити цьому супротив", - заявив Волкер.

Нагадаємо, раніше Волкер висловив бажання, щоб Російська Федерація серйозно поставилася до пропозиції введення миротворці за мандатом ООН, завдяки чому будуть створені умови для повного виконання мінських домовленостей. Волкер зазначив, що якщо РФ готова до цього, США готові зустрітися чи з Владиславом Сурковим, чи з будь-ким, кого РФ призначить.