ua en ru

Конфлікт на Донбасі на Заході вважають замороженим, - Волкер

Конфлікт на Донбасі на Заході вважають замороженим, - Волкер Фото: Курт Волкер (УНІАН)

Спецпредставник Держдепартаменту назвав умови повернення територіальної цілісності України

Спеціальний представник державного департаменту Сполучених Штатів Америки (США) по Україні Курт Волкер заявив, що конфлікт на Донбасі на Заході вважають замороженим. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради (ВР) за результатами зустрічі віце-спікера ВР Оксани Сироїд, представників комітетів і Волкера.

"Курт Волкер акцентував на необхідності надання підтримки людям, що проживають на тимчасово окупованих територіях, щоб вони знали, що вони важливі для України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, Волкер, який щойно повернувся із зони збройного конфлікту на Донбасі, поділився своїми враженнями від поїздки: "страшний конфлікт в гарячій фазі, а не заморожений, як це сприймають на Заході".

Він підкреслив, що за результатами цієї поїздки західні партнери будуть визначати подальші кроки з метою мирного врегулювання ситуації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Волкер після переговорів зі сторонами мінського і нормандського процесів надасть Вашингтону рекомендації щодо врегулювання ситуації на Донбасі.