ua en ru

Спецпредставник США по Україні не підтримує заборону російських ресурсів

Спецпредставник США по Україні не підтримує заборону російських ресурсів Фото: Курт Волкер (flickr.com/nato)

Він зазначив, що в інформаційному просторі найважливіші речі - це прозорість і довіра до інформації

Новий спецпредставник США у справах України Курт Волкер не підтримує заборону російських ресурсів. Про це він сказав в інтерв’ю виданню "Голос Америки".

"Я невпевнений, що заборона інформації у будь-якому контексті - правильний спосіб вирішення проблеми. Я вважаю, що піддавання публічності та прозорість - це важливо. Якщо є речі, які зроблені нелегально, наприклад, фінансові злочини - виявіть це, розслідуйте і застосуйте обмеження у відповідний спосіб. В інформаційному просторі найважливіші речі - це прозорість і довіра до інформації, щоб люди самостійно ухвалювали власні рішення", - зазначив Волкер.

Нагадаємо, офіс соціальної мережі "ВКонтакте" в Києві закрили через санкції, введені указом президента України Петра Порошенка.

Відзначимо, президент України Петро Порошенко 15 травня 2017 року ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня 2017 року, яке передбачає заборону "Яндекса", "ВКонтакте", "Однокласників" і ряду інших російських сайтів і компаній.

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовився скасувати указ президента України Петра Порошенка про заборону російських соціальних мереж.