ua en ru

Волкер відвідає схід України в середині травня

Волкер відвідає схід України в середині травня Фото: Курт Волкер (VOA)

Спецпредставник держдепу з питань України не збирається йти з посади після зміни держсекретаря США

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер не збирається йти з посади після зміни держсекретаря США і планує відвідати Україну в середині травня. Про це 13 квітня він заявив на прес-брифінгу у Вашингтоні, передає "Голос Америки".

Волкер повідомив, що його посада не є тимчасовою, не дивлячись на те, що він працює на добровільних засадах. .

"Я кілька разів зустрічався з кандидатом на пост держсекретаря США Майком Помпео і він сказав, що задоволений нашою політикою щодо України", - сказав він.

Представник США з питань України зазначив, що збирається відвідати схід України в середині травня.

"Порушення режиму припинення вогню тривають весь час. Кожну ніч застосовуються ракети, міномети. Час від часу зриваються поставки води, електроенергії, переривається мобільний зв'язок. Нормальна економіка в регіоні повністю порушена. Є надзвичайні екологічні витрати від конфлікту і вони погіршуються. І в суті на місці нічого не змінюється роками - мінімум 3,5 року", - прокоментував Волкер.

Волкер заявив, що ситуація в Україні не є результатом внутрішнього конфлікту в країні, громадянською війною або етнічним конфліктом.

"Це (ситуація в Україні, - ред.) результат того, що Росія вторглася і окупувала територію України. На сході України вони заснували так звані народні республіки - утворення, які не відповідають українській Конституції, і які не були створені людьми там", - зазначив він.

За словами Волкера, РФ повністю контролює військових на неконтрольованих урядом територіях на сході України, а також місцеві політичні утворення.

Нагадаємо, раніше Волкер заявив, що Росія несе повну відповідальність за гуманітарні наслідки на Донбасі.