ua en ru

Росія несе повну відповідальність за гуманітарні наслідки на Донбасі, - Волкер

Росія несе повну відповідальність за гуманітарні наслідки на Донбасі, - Волкер Фото: Курт Волкер (twitter.com/SpecRepUkraine)

Росія продовжує підтримувати бойовиків на Донбасі

Росія має стовідсотковий контроль на сході України і несе повну відповідальність за жахливі гуманітарні наслідки збройних дій на Донбасі. Про це сказав спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер під час брифінгу у Держдепі в п'ятницю, 13 квітня.

"Росія має 100-відсотковий контроль над силами на сході України і несе повну відповідальність за жахливі гуманітарні наслідки конфлікту… Протягом останніх чотирьох років ми спостерігали послідовну російську військову підтримку своїх посередників у Східній Україні - і це продовжується до сьогодні", - зазначив Волкер.

Нагадаємо, раніше Спецпредставник Дерджепу відреагував на стурбованість посольства США в Україні інформацією моніторингової місії ОБСЄ про ризик зараження Донбасу радіоактивними відходами. Зокрема, за даними ОБСЄ, у зв’язку із розміщенням на окупованих територіях російських військових, Донбасу загрожує радіоактивне зараження. "Єдиним місцем в Україні, де російськомовні люди знаходяться під загрозою, це місце, де є російські солдати. І зараз виник новий ризик", - заявив Волкер.