ua en ru

Волкер обговорював з Сурковим питання введення миротворців на Донбас

Волкер обговорював з Сурковим питання введення миротворців на Донбас Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

Волкер вважає "дуже навіть можливим" введення миротворців на Донбас

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер обговорював з помічником президента Росії Владиславом Сурковим введення миротворців на Донбас. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Волкера "Настоящему времени".

Зокрема, відповідаючи на питання про те, чи можливе введення миротворців на Донбас, Волкер зазначив, що "дуже навіть можливо".

"Так, дуже навіть можливо. Зокрема, я спілкувався з паном Сурковим з цього приводу в останні кілька тижнів. Я вважаю, що це самий практичний спосіб полегшити реалізацію мінських домовленостей", - заявив він.

Волкер зазначив, що миротворці зможуть забезпечити безпеку, створити умови для вільного пересування і миру, і тоді можна буде реалізовувати мінські домовленості.

"Ми це запропонували. Україна підтримує, "нормандська четвірка" підтримує - Франція, Німеччина. ЄС, НАТО, Канада, Великобританія всі це підтримують і пропонують ввести миротворчу місію при підтримці ООН. Тільки Росія блокує", - додав він, зазначивши, що потрібно вести переговори з РФ.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна, США, Німеччина і Франція "практично готові" вносити спільну резолюцію на розгляд Ради Безпеки ООН про ведення миротворчої місії на Донбас.

Крім того, повідомлялося, що Великобританія найближчим часом приєднається до проекту резолюції про миротворців ООН на Донбасі.