ua en ru

Волкер і глава МЗС Литви обговорили ситуацію в Україні

Волкер і глава МЗС Литви обговорили ситуацію в Україні Фото: переговори Лінаса Лінкявичюса і Курта Волкера (twitter.com LinkeviciusL)

Лінкявичюс закликав міжнародне співтовариство змусити РФ припинити підтримку бойовиків

Спеціальний представник Сполучених Штатів Америки (США) з переговорів в Україні Курт Волкер і глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Литви Лінас Лінкявічюс обговорили ситуацію в Україні. Про це повідомляє прес-служба МЗС Литви.

"22 серпня Лінас Лінкявічюс зустрівся з Куртом Волкером і привітав його з призначенням спеціальним представником США в Україні", - йдеться в повідомленні.

За словами міністра, міжнародне співтовариство має активізувати свої зусилля і спонукати Росію виконати зобов'язання, взяті на себе кілька років тому, вивести зброю зі східної України і припинити підтримку бойовиків.

"Рішення США призначити досвідченого дипломата, який добре знає цей регіон, свідчить про те, що США зацікавлені у зміцненні своєї ролі в Україні та в регіоні при пошуку конкретного вирішення ситуації", - заявив Лінкявічус.

У свою чергу, Волкер підкреслив, що роль Литви у процесах вирішення конфліктів в Україні широко відома і високо оцінюється.

"США вітають принципову позицію Литви щодо світу в Україні. Ми стежимо за ситуацією в Україні, та, як і Литва, ми постійно і активно закликаємо до реалізації мінських угод", - підкреслив спецпредставник США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що помічник президента Росії Владислав Сурков, після зустрічі з Куртом Волкером повідомив, що поточна ситуація на Донбасі не влаштовує ні сторони конфлікту, ні зовнішні сили, які сприяють врегулюванню.