ua en ru

Волкер: єдине небезпечне місце в Україні - те, де знаходяться російські солдати

Волкер: єдине небезпечне місце в Україні - те, де знаходяться російські солдати Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

Волкер відреагував на інформацію про ризик радіоактивного зараження Донбасу

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер назвав Донбас небезпечною територією України у зв’язку із розміщенням на окупованих територіях російських військових. Про це Волкер написав у своєму Twitter.

Спецпредставник Дерджепу написав це у відповідь на стурбованість посольства США в Україні інформацією моніторингової місії ОБСЄ про ризик зараження Донбасу радіоактивними відходами.

"Як я вже сказав раніше, єдиним місцем в Україні, де російськомовні люди знаходяться під загрозою, це місце, де є російські солдати. І зараз є новий ризик", - написав Волкер.

Так, у посольстві США повідомили, що стурбовані повідомленнями про зараження радіоактивними відходами, "спричинені поплічниками Росії на Донбасі".

"Це великий ризик для здоров'я людей та навколишнього середовища. Росія повинна закінчити конфлікт, щоб поліпшити життя для жителів Донбасу", - повідомляє посольство у своєму Twitter.

Нагадаємо, Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що вимагає від Росії та підтримуваних нею бойовиків на Донбасі припинити залякування і погрози спостерігачам ОБСЄ.