ua en ru

Навколо Карадазького заповідника в Криму планують створити заповідну зону

Навколо Карадазького заповідника в Криму планують створити заповідну зону. Про це повідомив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов, передає кореспондент РБК-Україна.

Зараз республіканський комітет АРК з охорони навколишнього середовища спільно з вченими розробляє пропозиції щодо впровадження охоронної зони. Проект створення охоронної зони в даний момент проходить узгодження з органами місцевого самоврядування та землекористувачами. Також в заповідну зону планується внесення ділянки, прилеглої до гори Татар-Хабурга, на якій раніше планувалася розробка кар'єру.

Анатолій Могильов запропонував дві альтернативних ділянки для розробки кар'єру без шкоди екології: "Поки це тільки пропозиції, де, з точки зору екологів, можна видобувати такі породи. Ми опрацьовуємо це питання".

Нагадаємо, 24 вересня 2013 р. Рада міністрів Криму скасувала раніше прийняте розпорядження про виділення земельних ділянок під розробку кар'єру в районі Карадазького заповідника. Рішення про скасування дозволу було прийняте після аргументованих доводів експертів про недоцільність розробки кар'єра в районі Коктебеля.