ua en ru

Військовий літак США провів розвідку поблизу Криму

Військовий літак США провів розвідку поблизу Криму Фото: літак P-8A Poseidon (wikipedia.org)

Протягом декількох годин американський літак курсував у районі на північний захід від Севастополя

Патрульний протичовновий літак Військово-морських сил (ВМС) США 2 грудня 2017 року здійснив розвідувальний політ поблизу анексованого Росією Криму на Чорному морі. Про це свідчать моніторингові дані західних авіаційних ресурсів, передає "Інтерфакс".

За їхніми даними, літак ВМС США P-8A Poseidon із бортовим номером 168 437 і позивним PS026, що вилетів із авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, протягом декількох годин курсував у районі на північний захід від Севастополя.

При цьому зазначено, що маршрут його польоту до кордонів українського півострова на Чорному морі після вильоту з Італії проходив над Грецією і Болгарією.

Зазначено, що цього тижня було зафіксовано також польоти американських розвідників поблизу російських кордонів на півдні Балтики. Так, у четвер і п'ятницю стратегічний розвідувальний літак ВПС США RC-135W із бортовим номером 62-4134, який піднімався з авіабази Мілденхолл у Великобританії, здійснив багатогодинні польоти поблизу сухопутних і морських кордонів Калінінградської області РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський винищувач Су-30 25 листопада 2017 року здійснив небезпечне перехоплення американського розвідувального літака P-8A Poseidon над Чорним морем.