ua en ru

Військовий шлях повернення Криму спричинить етнічні чистки, - Джемілєв

Військовий шлях повернення Криму спричинить етнічні чистки, - Джемілєв Фото: народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Джемілєв

Нардеп вважає, що посилення санкцій змусить РФ повернути Крим Україні

Силовий сценарій повернення Криму під контроль України призведе до етнічних чисток і перетворення Криму на безлюдний півострів. Про це заявив народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Джемілєв в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ми дуже сподіваємося, що санкції на окупанта будуть посилюватися і це змусить його покинути окуповані території. Інший вихід, військовий, нам зараз видається безперспективним. Це потягне за собою етнічні чистки. А якщо там розгорнуться воєнні дії, Крим може перетворитися на безлюдний півострів", - заявив Мустафа Джемілєв.

Джемілєв також підкреслив, що на даний момент багато кримських татар хочуть покинути півострів.

"Ми ледве стримуємо людей, щоб вони не залишали Крим, тому що це стратегія окупантів, щоб кримські татари покинули Крим. Це стосується не тільки кримських татар, але і проукраїнськи налаштованих людей", - заявив Джемілєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров закликає внести зміни до Конституції в частині переформатування Криму.