ua en ru

У військових РФ на Донбасі вилучають документи, які можуть вказувати на їх громадянство, - ГУР

У військових РФ на Донбасі вилучають документи, які можуть вказувати на їх громадянство, - ГУР Фото: бойовик на Донбасі (dnr-news.com)

Командування бойовиків вживає додаткові заходи для приховування російської військової присутності на Донбасі

У військовослужбовців Російської Федерації на окупованому Донбасі вилучаються документи, які можуть вказувати на їх російське громадянство. Про це з посиланням на дані Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив спікер Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

"За наказом російського командування у військовослужбовців з’єднань і частин т.зв. 1 та 2 АК, які мають громадянство РФ, в авральному порядку вилучаються будь-які документи, які можуть вказувати на їх російське громадянство або належність до ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, командуванням бойовиків на Донбасі вживаються додаткові заходи для приховування російської військової присутності на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Зокрема, вказане пов’язане з випадком взяття у полон 4 березня громадянина Росії Миколи Покусаєва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі захопили росіянина, який воював на боці бойовиків.