ua en ru

Військові в зоні АТО забезпечені мінімальним набором першої допомоги, - Міноборони

Військові в зоні АТО забезпечені мінімальним набором першої допомоги, - Міноборони Фото: Оксана Гаврилюк

До 2016 року в ЗСУ поставлять більше 90 тис. нових аптечок

У червоній зоні АТО українські військові повністю забезпечені мінімальним набором першої допомоги. Про це заявила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України підполковник Оксана Гаврилюк в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міноборони України продовжує роботу з поліпшення медичного забезпечення військовослужбовців. На сьогодні головним пріоритетом для військових медиків є наближення кваліфікованої першої медичної допомоги пораненим в зоні АТО, а також реабілітація військовослужбовців. Перший напрям в зоні АТО забезпечують 4 мобільних польових госпіталі і 12 цивільних лікарень, в яких працюють посилені бригади з числа військових лікарів ЗСУ",- повідомила Гаврилюк.

За її словами, для якісного надання невідкладної медичної допомоги на полі бою в Міноборони України спільно з "волонтерським десантом" був розроблений стандарт аптечки першої допомоги, яка не поступається аналогам НАТО. До кінця цього року планується, що у ЗСУ буде поставлено 91 тис. таких аптечок.

"На сьогодні в червоній зоні бойових дій українські військові повністю забезпечені мінімальним набором першої допомоги. Це два перев'язувальних пакети, джгут і знеболюючі", - зазначила Гаврилюк.

Основною проблемою, за її словами, є недостатня кількість броньованого евакуаційного транспорту, постачання якого заплановані оборонним замовленням вже в 2016 р.

"Зараз у зоні АТО знаходиться 311 одиниць евакуаційної техніки, 66 були передані волонтерами", - сказала Гаврилюк.

Нагадаємо, на лікуванні в медустановах Міноборони перебуває понад 160 українських військових.