ua en ru

Військові США модернізували свою найбільшу неядерну авіабомбу

Військові США модернізували свою найбільшу неядерну авіабомбу Фото: бомбардувальник B-2 скидає GBU-57 (en.wikipedia.org)

Нова модифікація бомби GBU-57 може бути використана по підземних військових заводах КНДР

Військово-повітряні сили США модернізували свою потужну неядерну авіабомбу GBU-57. Про це з посиланням на представника ВПС країни повідомляє Bloomberg.

Зазначено, що нова четверта модифікація бомби GBU-57 може бути використана по підземних військових заводах Північної Кореї. Як пояснили виданню у військовому відомстві, модернізація проводилася з метою поліпшення характеристик бомби при використанні для важких цілей і цілей, які перебувають на великій глибині.

"Авіабомба масою понад 13 тонн і зарядом майже в 2,5 тонни вибухівки здатна проникати в грунт на глибину до 61 метра. Її може нести тільки бомбардувальник B-2", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що бомбардувальники B-2 у січні 2018 року були розміщені на острові Гуам у Тихому океані, однак, чи були спрямовані в цей регіон і GBU-57 представник ВПС США уточнити відмовився.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про визнання американською розвідкою того, що США недооцінили розвиток ядерної програми Північної Кореї.