ua en ru

Військові США готові надати Україні летальну зброю

Військові США готові надати Україні летальну зброю Фото: генерал ВПС США Пол Селва (AP Photo)

Генерал ВПС Пол Селва вважає, що Росія становить найбільшу загрозу для національної безпеки Сполучених Штатів

Генерал військово-повітряних сил США Пол Селва підтримує надання летальної зброї Україні, і Міністерство оборони США активно займається цим питанням. Про це він заявив під час виступу перед Комітетом Сенату з питань збройних сил на слуханнях, присвячених затвердженню його на посаду заступника голови Об’єднаного комітету начальників штабів збройних сил США. Про це повідомляє "Голос Америки".

"Я підтримую надання летальної оборонної допомоги з безпеки Україні, і Міністерство оборони США активно займається цим питанням на міжвідомчому рівні", - сказав він.

Крім того, він додав, що, хоч обороноздатність України посилилася завдяки навчанням США, Україна все ще не має достатніх можливостей, оскільки "її супротивник більш технологічно просунутий".

"Генерал Селва сказав Комітету Сенату з питань збройних сил, що командування США в Європі і Об’єднаний комітет начальників штабів ЗС виступають за надання летальної військової допомоги Україні", - зазначив у Twitter колишній посол США в Україні Стівен Пайфер.

Крім того, під час виступу генерал Селва також погодився з головою Об’єднаного комітету начальників штабів ЗС США генералом США Джозефом Данфордом, що найбільшою загрозою для національної безпеки США є Росія.

"На сьогодні, я вважаю, Росія становить найбільшу загрозу для нашої національної безпеки", - зазначив він.

З його слів, незважаючи на те, що КНДР, Іран та ІДІЛ мають очевидні ворожі наміри і становлять регіональну та глобальну загрози, жодна з них не загрожує існуванню США.

"Росія та Китай перебувають в іншій категорії. Вони продовжують невідступно інвестувати до повного спектру сучасних інструментів. Чому Росія є більш негайною загрозою - так це через ядерні можливості, демонстрацію агресивної поведінки та готовність застосовувати військову силу", - пояснив генерал.

Нагадаємо, спікер українського парламенту Андрій Парубій заявив, що питання надання Україні летальної зброї досі залишається відкритим і обговорюється в Пентагоні.