ua en ru

Військові констатують суттєве погіршення ситуації у зоні проведення АТО

Військові констатують суттєве погіршення ситуації у зоні проведення АТО Фото: АТО на Донбасі

Бойовики порушують умови суворого незастосування зброї практично вздовж усіє лінії розмежування

Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі суттєво погіршилась. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"Вчора проросійські бандформування 15 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Бойовики порушують умови суворого незастосування зброї практично вздовж усіє лінії розмежування. Звечора противник обстріляв наші опорні пункти в районі Авдіївки з гранатометів, стрілецької зброї та зенітних установок, неподалік Луганського бив з гранатометів та озброєння БМП", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, на маріупольському напрямку під вогнем бойовиків опинились позиції ЗСУ в районі Широкіного та Старогнатівки. Там противник застосовував гранатомети різних систем, а також протитанкові ракетні комплекси та озброєння БМП.

Окрім цього, у Луганській області бандити обстрілювали зі стрілецької зброї українських воїнів, що несуть службу біля Новоолександрівки.

"Не спокійно і з початку цієї доби. НЗФ вже 6 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України. Захисників Авдіївки обстрілюють з гранатометів. Біля Старогнатівки бойовики ведуть вогонь з БМП. А в районі Мар’їнки активізувались ворожі снайпери", - відзначають у штабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за добу, 8 травня, двоє українських військових загинули в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.