ua en ru

Військові експерти з Нідерландів проведуть інспекцію в Ростовській області

Представники збройних сил Нідерландів з 17 по 20 лютого проведуть інспекцію в Ростовській області Російської Федерації з метою визначення масштабів військової діяльності. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони Росії.

"Згідно з Віденським документом 2011 р. про заходи зміцнення довіри та безпеки у період з 17 по 20 лютого Міністерство оборони Російської Федерації організовує представникам збройних сил Нідерландів інспекцію зазначеного району на Півдні Росії", - йдеться в повідомленні.

Район, що інспектується визначений нідерландською стороною, розташований в Ростовській області і займає площу близько 18 тис. кв. км.

"Це третя в 2015 р. інспекція, що проводиться в Російській Федерації в цілях визначення масштабів здійснюваної і потрапляє під повідомлення військової діяльності або підтвердження відсутності такої в межах зазначеного району", - зазначають у російському Міноборони.

Цією перевіркою вичерпується квота на проведення таких заходів на території Росії в 2015 р.

Нагадаємо, попередня перевірка в рамках Віденського документу 2011 р. була проведена в період з 9 по 12 лютого українськими військовими фахівцями на території Ростовської області.