ua en ru

Українські силовики почали інспекцію в Ростовській області

Українські силовики почали інспекцію в Ростовській області

Інспекційна група Збройних сил України розпочала роботу в Ростовській області. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"У період з 9 по 12 лютого 2015 року інспекційна група Збройних сил України проводить на території Російської Федерації інспекцію зазначеного району, відповідно до положень Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки. Мета заходу - з'ясування характеру військової діяльності Збройних сил Російської Федерації в прикордонних з Україною районах (Ростовська область)", - йдеться в повідомленні.

Старшим інспекційної групи призначено представника управління верифікації Генштабу полковника Владислава Пономарьова, також у складі групи перебувають ще три представника управління.

"Проведення інспекції зазначеного району на території Російської Федерації обумовлено масштабною діяльністю її Збройних сил у південно-західному регіоні на кордоні з Україною, а також інфільтрацією великої чисельності особового складу, озброєння і військової техніки збройних сил РФ на територію Донецької і Луганської областей", - зазначили в міністерстві.

Зокрема, українські інспектори мають право в межах району на безперешкодний доступ до військових та інших оборонних об'єктів, військовим кораблям і літакам, за винятком тих районів, доступ до яких заборонено або обмежено.