ua en ru

Військові дії між арміями М.Каддафі і опозиції йдуть на кордоні Лівії з Тунісом

Військові дії між лівійськими урядовими військами і армією опозиції перенеслися в Туніс. За словами очевидців, сили, вірні лідеру Лівії Муаммару Каддафі, напали на повстанців біля кордону двох держав, після чого протиборчі сторони перейшли її, передає РБК з посиланням на Reuters.

Бої між лівійською армією і опозицією йшли в м.Дехіба на території Тунісу. Очевидці відзначали, що після атаки сил М.Каддафі повстанці втратили встановлений на минулому тижні контроль над пограничним пунктом між країнами. Відомо, що війська М.Каддафі застосував проти повстанців установки залпового вогню "Град".

Але вже сьогодні ввечері армія опозиції знову відбила у урядових військ контрольно-пропускний пункт "Дехіба" на кордоні з Тунісом, повідомило BBC з посиланням на AFP. Відбити його заколотники змогли після важкого бою, в якому, як повідомляється, загинули вісім військових.

Госпіталі Тунісу, розташовані недалеко від кордону з Лівією, беруть поранених з обох сторін.

Нагадаємо, минулого тижня кілька сотень заколотників узяли КПП в районі населеного пункту Ваззан в 360 км на захід від Тріполі. Після цього в сусіднє з Ваззаном туніське прикордонне місто Дехіба прибули від 150 до 200 беззбройних лівійських військовослужбовців, які попросили захисту у туніської сторони.

З 15 лютого 2011 р. у Лівії почалися масові акції протесту проти режиму М.Каддафі. Країна розділилася на дві частини. На заході М.Каддафі, як і раніше користується серйозною підтримкою, однак схід в масі своїй виступає проти нього. Протиборство сторін вилилося у громадянську війну.