ua en ru

Військову базу на кордоні з Україною побудує ресторатор Путіна

Військову базу на кордоні з Україною побудує ресторатор Путіна Фото: Військову базу на кордоні з Україною побудує ресторатор Путіна

Контракт вартістю 3,3 млрд руб буде укладено з компанією ТОВ "Мегалайн"

Військове містечко, яке повинне з'явитися у Валуйках Бєлгородської області до травня 2016 року, почне будувати компанія "Мегалайн", пов'язана з петербурзьким ресторатором та знайомим Президента РФ Володимира Путіна Євгеном Пригожиним. Це випливає з документів, опублікованих на сайті держзакупівель, пише РБК.

Зазначається, що контракт вартістю 3,3 млрд руб. на початок будівництва військового містечка в прикордонному з Україною місті Валуйки Бєлгородської області буде укладено з компанією ТОВ "Мегалайн".

Видання зазначає, що ця компанія пов'язана з петербурзьким ресторатором Євгеном Пригожиним: за даними СПАРК, у "Мегалайна" двоє співвласників - ТОВ "Конкорд Менеджмент та Консалтинг" (50%) і ТОВ "Лахта" (50%). До середини 2011 року власником 14-процентної частки в першій компанії був Євген Пригожин, а до вересня 2013 року він контролював 80% і другий.

Нагадаємо, раніше агенство Reuters повідомило, що РФ почала будівництво військової бази, а також казарми для декількох тисяч солдатів поруч з українським кордоном.

У військовому блоці НАТО висловили стурбованість будівництвом нової військової бази Росії недалеко від кордону з Україною.

У свою чергуу Кремлі питання, що стосуються будівництва російської військової бази на кордоні з Україною, переадресували в Міністерство оборони РФ.