ua en ru

Військова присутність НАТО в Польщі та країнах Балтії триватиме до 2022 року, - Дуда

Військова присутність НАТО в Польщі та країнах Балтії триватиме до 2022 року, - Дуда Фото: військова присутність НАТО в Польщі та країнах Балтії триватиме до 2022 року

Раніше планувалося, що присутність сил НАТО триватиме до 2018 року

Батальйони НАТО залишаться у Польщі та країнах Балтії як мінімум до 2022 року. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда після завершення саміту НАТО в Брюсселі, передає "Польське радіо".

Раніше планувалося, що військова присутність сил НАТО в Польщі та країнах Балтії триватиме до 2018 року.

"Всі розуміють, що подібна активність Північноатлантичного альянсу необхідна. Ситуація навколо безпеки змінюється. Дивіденди миру і спокою, якими були 1990-ті і початок 2000-х років, вичерпалися. Сьогодні ми потребуємо нового погляду на світ, і всі це розуміють", - підкреслив Дуда.

Раніше під час саміту НАТО в Брюсселі президент повідомив, що Польща планує збільшити витрати на оборону. Відомо, що Польща є однією з п'яти держав альянсу, яка виділяє на оборону не менше 2% ВВП.

У Брюсселі Дуда заявив, що до 2020 року Польща збільшить витрати на безпеку і оборону до 2,2% ВВП, а до 2030 - до 2,5% ВВП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич назвав російську агресію однією з тем саміту НАТО.