ua en ru

Військова прокуратура завершила досудове розслідування за фактом вибуху під Києвом

Військова прокуратура завершила досудове розслідування за фактом вибуху під Києвом Фото: прокуратура (УНІАН)

Прокуратурою затверджено обвинувальний акт стосовно військовослужбовця

Військова прокуратура завершила досудове розслідування за фактом вибуху в смт Ворзель Київської області. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"Військовою прокуратурою Київського гарнізону затверджений і направлений в Ірпінський міський суд Київської області обвинувальний акт стосовно військовослужбовця Національної гвардії України солдата П., обвинуваченого у скоєнні кримінальних злочинів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, зокрема йдеться про передбачені ч. 1 ст. 263 КК України - носіння, зберігання, придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу і ч. 2 ст. 414 КК України - порушення правил поводження з боєприпасами, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам або смерть потерпілого.

Відзначимо, 23 вересня 2017 року, близько 23:00 у Ворзелі поруч із закладом громадського харчування, в руках одного з групи військовослужбовців Нацгвардії, які перебували там у позаслужбовий час, стався вибух гранати.

Так, в результаті вибуху один з військовослужбовців загинув, двоє військовослужбовців та одна цивільна особа отримали поранення різного ступеня тяжкості. Зараз до військовослужбовця застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під цілодобовим домашнім арештом за місцем проходження військової служби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за фактом загибелі військового від вибуху гранати у Ворзелі під Києвом відкрито кримінальну справу.