ua en ru

Військова прокуратура виявила факт незаконного прослуховування у Фонді гарантування вкладів

Військова прокуратура виявила факт незаконного прослуховування у Фонді гарантування вкладів Фото: у Фонді гарантування вкладів виявили прослуховуючі пристрої

Керівництво ФГВФО та оперативник СБУ звинувачуються у використанні прослуховуючих пристроїв у особистих цілях

Печерський районний суд Києва дозволив військової прокуратури Київського гарнізону отримати дані про телефонні розмови заступника директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Таке рішення суд прийняв 10 березня 2017 року.

Як випливає з матеріалів суду, мова йде про інформацію про переговори топ-менеджера ФГВФО за період з 1 грудня 2016 року по 6 березня 2017 року з використанням сім-карти Lifecell.

Такий доступ прокуратура просить у зв'язку з розслідуванням кримінального провадження, розпочатим 6 лютого 2017 року за ознаками кримінального правопорушення ч. 2 ст.359 КК (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації). Санкція за цією статтею - позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що з повідомлення департаменту розслідування протиправних діянь Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) та інших матеріалів кримінального провадження випливає, що оперуповноважений ГУ КЗЭ СБУ у співучасті з посадовими особами ФГВФО, а саме: заступником директора-розпорядника, директором департаменту врегулювання неплатоспроможних банків, начальником відділу забезпечення роботи керівництва, начальником управління внутрішнього аудиту, директором фінансового департаменту, з метою використання у власних корисливих цілях, організували встановлення спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації в приміщенні ФГВФО, розташованого за адресою: Київ, ул Січових Стрільців, 17", - йдеться в ухвалі суду.

У директора-розпорядника ФГВФО в цей період було тільки два заступники - Андрій Оленчик і Наталія Радуха. Позиція третього заступника все ще вакантна, оскільки Андрій Кияк покинув ФГВФО ще в листопаді 2016 року.

Нагадаємо, колишнього військового прокурора Криму оголошено в розшук.