ua en ru

Військова прокуратура порушила справу проти членів тендерного комітету Міноборони

Головна військова прокуратура відкрила кримінальне провадження проти членів тендерного комітету Міністерства оборони України за зловживання службовими повноваженнями.

Головна військова прокуратура відкрила кримінальне провадження проти членів тендерного комітету Міністерства оборони України за зловживання службовими повноваженнями. Про це на брифінгу заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

"1 жовтня цього року головною військовою прокуратурою розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 КК стосовно всіх членів тендерного комітету Міністерства оборони за фактами зловживання ними службовим становищем",- заявив Матіос.

За його словами, встановлено, що зазначені посадові особи, незважаючи на письмові заборони департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міноборони, протягом травня-червня поточного року незаконно провели тендери. За результатами таких тендерів були підписані договори та закуплені для потреб тилового забезпечення Збройних сил України пально-мастильні матеріали за завищеними цінами.

Матіос зазначив, що поки зафіксована сума збитків у розмірі 4 млн грн., але цифра буде збільшуватися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України пред'явить звинувачення посадовим особам Міністерства оборони з-за яких терористам вдалося збити літак Іл-76 14 червня 2014 р.