ua en ru

Військова прокуратура України повідомила про підозру генералу ЗС РФ

Військова прокуратура України повідомила про підозру генералу ЗС РФ Фото: військова прокуратура повідомила про підозру генералу РФ

Він брав участь у веденні агресивної війни проти України

Головною військовою прокуратурою повідомлено про підозру громадянину Російської Федерації, генерал-майору Збройних сил Російської федерації Р. Шадрину у скоєнні злочинів проти України. Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

"Він підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни), ч. 1 ст. 438 (ведення наказів про скоєнні жорстокого поводження з цивільним населенням) КК України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прокуратури, доказами, зібраними у кримінальному провадженні, встановлено, що підозрюваний в період з жовтня 2014 року по серпень 2015 року, будучи так званим заступником міністра "Міністерства держбезпеки" терористичної організації "ЛНР", брав участь у веденні агресивної війни проти України.

Він організовував артилерійські обстріли позицій ЗСУ та інших військових формувань, залучених до проведення АТО на території Луганської області. Також, Р. Шадрін організовував викрадення громадян України і РФ, їх незаконне ув'язнення та застосування фізичного насильства.

Підозрюваного оголосили в розшук. В даний момент готується клопотання про надання дозволу на затримання.

Нагадаємо, раніше повідомляється, що в Грузії на 90 днів заарештували колишнього заступника міністра палива та енергетики часів екс-президента Віктора Януковича Ігоря Кирюшина.