ua en ru

Військова прокуратура викрила заступника комбата, який збирав "данину" з солдатів

Військова прокуратура викрила заступника комбата, який збирав "данину" з солдатів Фото: військова прокуратура

Заступник комбата брав гроші за непритягнення до дисциплінарної відповідальності

Військова прокуратура викрила тимчасово виконуючого обов'язки заступника командира батальйону, який брав гроші з солдатів за непритягнення до дисциплінарної відповідальності. Про це повідомили в прес-службі Військової прокуратури центрального регіону України.

"Військовою прокуратурою Полтавського гарнізону Центрального регіону завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою тимчасово виконуючого обов'язки заступника командира батальйону охорони по роботі з особовим складом військової частини, який систематично одержував неправомірну вигоду від підлеглих солдат за непритягнення до дисциплінарної відповідальності", - йдеться в повідомленні

Згідно з інформацією прокуратури, протягом вересня-листопада 2016 старший лейтенант 5 разів отримав від підлеглих військовослужбовців військової служби за контрактом неправомірну вигоду в загальному розмірі 5 670 гривень.

Гроші він отримав за прийняття рішення командирами рот батальйону охорони та командиром батальйону охорони за непритягнення військовослужбовців до дисциплінарної відповідальності з метою отримання ними в повному обсязі зарплати в наступному місяці.

Обвинувальний акт за ч. ст 2. 369-2 Кримінального кодексу (отримання неправомірної вигоди для себе або третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) спрямований у Київський районний суд міста Полтави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військова прокуратура спільно з СБУ затримала колишнього військовослужбовця 24 батальйону територіальної оборони ЗСУ ("Айдар"), який здійснював збут зброї і боєприпасів на території Києва та Київської області.