ua en ru

Військова прокуратура притягнула до кримінальної відповідальності 79 осіб за фактами агресії РФ

Військова прокуратура притягнула до кримінальної відповідальності 79 осіб за фактами агресії РФ Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Зокрема, до кримінальної відповідальності притягнуто 49 громадян РФ

Головна військова прокуратура за час проведення антитерористичної операції притягнула до кримінальної відповідальності 79 осіб за фактами збройної агресії Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Головною військовою прокуратурою з часу проведення антитерористичної операції за фактами російської збройної агресії притягнуто до кримінальної відповідальності 79 осіб, у тому числі 49 громадян РФ. До суду скеровано 43 обвинувальних акти щодо 46 осіб (з них 20 громадян РФ), 32 особи перебувають у розшуку", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що відповідно до вироків судів 30 осіб засуджено до позбавлення волі, в тому числі 11 росіян, серед яких 3 кадрові військовослужбовці ЗС РФ.

Також повідомляється, що за участі працівників військових прокуратур судами розглянуто 26 справ за ознаками злочинів, передбачених ст.ст. 111 (державна зрада), 256- 258-5 (злочини проти громадської безпеки), 437 (ведення агресивної війни) КК України.

"У 24 провадженнях ухвалено обвинувальні вироки стосовно 24 осіб, з призначенням покарання у виді реального позбавлення волі на строк від 3 до 12 років. На теперішній час у провадженні військових прокуратур перебуває 90 проваджень за вказаними злочинами, з яких у 78 особам повідомлено про підозру", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура АР Крим запроваджує електронну форму для анонімних повідомлень та відеозв’язок.