ua en ru

Військова прокуратура звинувачує завод Фірташа в постачаннях сировини в окупований Крим

Військова прокуратура звинувачує завод Фірташа в постачаннях сировини в окупований Крим ФОто: "Кримський титан" звинувачують у постачаннях сировини в Крим

Прокурори просять МЕРТ застосувати спецсанкции до підприємства

Військова прокуратура Південного регіону України звернулася до Міністерства економічного розвитку і торгівлі з проханням застосувати до ПрАТ Юкерйниан Кемікал Продактс" ("Кримський титан" Дмитра Фірташа-ред.) застосувати до підприємства спеціальну санкцію. Про це йдеться в повідомленні МЕРТ.

Зокрема, прокурори просять міністерство застосувати санкцію у вигляді тимчасового зупинення зовнішньоекономічної діяльності підприємства за дії, які шкодять інтересам національної економічної безпеки України.

У зверненні прокуратури наводиться інформація про те, що "Юкрейніан Кемікал Продактс" відправляє на тимчасово окуповану територію України - АР Крим титанову рудну сировину.

На думку МЕРТ, прокуратура не надала достатніх обґрунтувань своїх звинувачень. У зв'язку з цим міністерство звернулося в Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України з проханням вивчити надану військовою прокуратурою інформацію і висловити позицію у цій ситуації і уточнення конкретних положень законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності, які можуть бути підставою для застосування цього виду спеціальних санкцій

Нагадаємо, в квітні минулого року в ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про те, що Фірташ постачає українську сировину в Крим для виготовлення титану.