ua en ru

Військова прокуратура добивається в суді арешту відпущеного під заставу офіцера Нацгвардії

Військова прокуратура Центрального регіону України подала апеляцію щодо утримання під вартою спійманого на хабарі офіцера Національної гвардії, якого суд відпустив під заставу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури ЦРУ.

Як повідомляється, військовою прокуратурою 19 січня було розпочато розслідування у кримінальному провадженні стосовно полковника Національної гвардії України М. у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Він був затриманий.

"У подальшому В засобах масової інформації з'явилися повідомлення, в яких висловлюється обурення з приводу звільнення судом зазначеного військовослужбовця під заставу. У зв'язку з цим прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України повідомляє, що військовою прокуратурою ЦРУ в Печерський районний суд Києва було направлено клопотання про обрання запобіжного заходу начальнику управління логістики Головного управління Національної гвардії України полковнику М. у вигляді утримання під вартою, а щодо "хабародавців" - керівника комерційної фірми та його заступника - у вигляді застави в розмірі 124 мінімальних заробітних плат, що становить 151 тис. грн, кожному", - сказано в повідомленні..

Суд, розглянувши зазначені клопотання військової прокуратури, задовольнив їх, визначивши заставу керівникам комерційного підприємства на вказану суму, а щодо вказаного офіцера Національної гвардії України обрав запобіжний захід на утримання під вартою, одночасно визначивши заставу в розмірі 200 мінімальних зарплат, що становить 243 тис. грн.

"Враховуючи, що визначений вказаним офіцерові заставу не здатний забезпечити виконання підозрюваним, - посадовою особою, яка займає відповідальне становище, передбачених законом обов'язків під час досудового розслідування в кримінальному провадженні, військовою прокуратурою Центрального регіону України на постанову слідчого судді Апеляційного суду р. Києва внесена апеляційна скарга", - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, 19 січня ГПУ затримала начальника управління тилу Нацгвардії Святослава Манжуру за хабар в 230 тис. грн.