ua en ru

Військова прокуратура за 2015-2017 роки порушила 50 справ проти бойовиків ДНР/ЛНР

Військова прокуратура за 2015-2017 роки порушила 50 справ проти бойовиків ДНР/ЛНР Фото: бойовики на Донбасі (mykolaivka-rada.gov.ua)

За цей час було підтримано державне обвинувачення у 16 кримінальних провадженнях

Військова прокуратура сил антитерористичної операції (АТО) за 2015-2017 роки порушила 50 справ проти бойовиків так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

Як зазначається, наразі військова прокуратура сил АТО проводить роботу щодо боротьби зі злочинами, скоєними на території Донецької та Луганської областей, зокрема, бойовиками ДНР/ЛНР.

"Загалом протягом 2015-2017 років нами було здійснено досудове розслідування у 50-ти таких кримінальних провадженнях. Крім того за цей час було підтримано державне обвинувачення у 16 кримінальних провадженнях стосовно 17 осіб, незаконна діяльність яких пов’язана з участю в терористичних угрупуваннях, або здійснювали їх фінансування. Зокрема, суд визнав їх усіх винними та призначив міру покарання від 3 до 9 років позбавлення волі із конфіскацією майна", - повідомив заступник військового прокурора сил АТО Іван Сиводєд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовикам ДНР наказали не пропускати міжнародних спостерігачів.