ua en ru

Бойовикам ДНР наказали не пропускати міжнародних спостерігачів, - ОБСЄ

Бойовикам ДНР наказали не пропускати міжнародних спостерігачів, - ОБСЄ Фото: ОБСЄ (osce.org)

Патруль СММ не пропустили через блокпост в ДНР

Спеціальна моніторингова комісія Організація з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявила про відмову бойовиками ДНР пропустити міжнародних спостерігачів. Про це повідомляє прес-служба організації в спеціальному звіті.

"18 червня 2017 року збройні члени ДНР на блокпості, розташованому на північний захід від смт Сєдове (106 км на південь від Донецька), не пропустили патруль СММ в селище, заявивши, що вони отримали розпорядження не пропускати спостерігачів через блокпост і що цей район є закритим для іноземців", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією СММ ОБСЄ, інспектори місії бачили, як цивільні транспортні засоби проїжджали через блокпост. Спостерігачі поінформували про цей інцидент Спільний центр по контролю і координації.

Крім того, 18 червня озброєний член ДНР на блокпосту в селі Олександрівське (90 км на південний схід від Донецька) спочатку повідомив СММ ОБСЄ, що поблизу не відбувається ніяких навчань з бойовою стрільбою. Але коли патруль спостерігачів спробував проїхати, бойовик заявив, що проїзд для транспорту заборонений через навчання з бойовою стрільбою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області біля населеного пункту Байрак, схід окупованій бойовиками так званої Донецької народної республіки Горлівки на протитанковій міні підірвалась вантажівка з місцевими жителями.