ua en ru

На водоймах України від початку літа загинули 43 дитини, - поліція

На водоймах України від початку літа загинули 43 дитини, - поліція Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

З початку літа поліція зафіксувала 41 трагічний випадок на водоймах

На водоймах України від початку літа загинули 43 дитини. Про це заявив начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Ігор Бабич, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Так, Бабич повідомив, що з початку літа поліція зафіксувала 41 трагічний випадок на водоймах, внаслідок яких загинули 43 дитини.

Як зазначається, найрезонанснішими стали випадки у Дніпропетровській області, до двоє підлітків потонули в каналі, а згодом у водоймі втопився 5-річний хлопчик.

За словами Бабича, трагедій можна було б уникнути, якби дорослі були поруч, підкресливши, що за час проведення загальнодержавних профілактичних заходів у літній період до поліції було доставлено майже 300 дітей, які перебували без догляду дорослих.

Крім того, Бабич повідомив, що упродовж червня до адміністративної відповідальності притягнуто 3,9 тисяч осіб - за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 21 червня за даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій на водоймах країни у 2017 році вже загинули 322 людини, серед яких була 31 дитина.