ua en ru

Vodafone Україна відкликав з АМКУ заяву про купівлю "ТриМоба"

Vodafone Україна відкликав з АМКУ заяву про купівлю "ТриМоба" Фото: Vodafone Україна відкликав з АМКУ заяву про купівлю "ТриМоба"

Таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що угоду не погодив Фонд держмайна України

Мобільний оператор Vodafone Україна прийняв рішення відкликати з Антимонопольного комітету України заяву про отримання дозволу на покупку мобільного оператора "ТриМоб", що належить "Укртелекому". Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Vodafone Україна.

Як пояснила начальник відділу зв'язків з громадськістю Vodafone Україна Вікторія Рубан, таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що угоду не погодив Фонд держмайна України.

"Але якщо щось зміниться, ми не виключаємо того, що повернемося до цього питання", - додала вона.

Нагадаємо, угода перебувала на розгляді АМКУ майже 9 місяців.

Інформація про домовленості між операторами з'явилася на початку 2016 року. У березні АМКУ підтвердив, що Vodafone Україна має намір придбати більш ніж 50% у статутному фонді мобільного оператора "ТриМоб" (ПАТ "Укртелеком"). У фінансовому звіті "Укртелекому" говорилося, що він розраховує до кінця 2016 року продати 3G-оператора ТриМоб", а виручені кошти направити на погашення боргу за облігаціями перед державними банками.

Мова може йти про виплату 2 млрд гривень боргу "Укрексімбанку" і "Ощадбанку". У минулому році "Укртелеком" взяв на себе облігації своєї материнської компанії "ЕСУ" в цих банках. На початку 2011 року ЕСУ продала облігації на суму 4,2 млрд гривень "Укрексімбанку" і "Ощадбанку". Їй потрібні були гроші на завершення приватизації "Укртелекому".

Компанія Ріната Ахметова досі не погасила частину боргу, а лише відтермінувала його до кінця 2017 року. Якщо операція з продажу "ТриМоба" не відбудеться і банки не отримають гроші, вони зможуть реалізувати своє право на 92,79% акцій "Укртелекому", які передані у заставу.

Раніше повідомлялося, що Vodafone за рік заробив в Україні 10,7 млрд гривень.