ua en ru

У Vodafone розповіли, в яких містах вже можна користуватися 4G

У Vodafone розповіли, в яких містах вже можна користуватися 4G Фото: Vodafone (facebook.comVFUkraine)

Оператор запустив швидкісний 4G інтернет в діапазоні 2,6 ГГц

Оператор мобільного зв'язку "Vodafone Україна" запустив швидкісний 4G інтернет в діапазоні 2,6 ГГц. Про це повідомляє прес-служба Vodafone.

Так, Київ, Харків, Дніпро, Львів та Одеса перші отримали мобільний зв'язок 4G.

Згідно з інформацією оператора, найближчим часом 4G запрацює в 28 українських містах. В першу чергу 4G з'являється в місцях найбільшого скупчення користувачів мобільним інтернетом.

Вже сьогодні користуватися швидкісним мобільним інтернетом четвертого покоління можна в містах:

  • Київ та міста Київської області: Бровари, Бориспіль, Вишневе, Ірпінь, Чабани;
  • Дніпро, Павлоград (Дніпропетровська обл.);
  • Харків, Куп'янськ (Харківська обл.);
  • Запоріжжя, Енергодар, Бердянськ (Запорізька обл.);
  • Львів;
  • Полтава;
  • Суми;
  • Івано-Франківськ, Паляниця, Яремче (Івано-Франківська обл.);
  • Ужгород, Мукачево (Закарпатська обл.)
  • Чернівці, Новоселиця (Чернівецька обл.);
  • Луцьк;
  • Кропивницький;
  • Одеса, Лиманка (Одеська обл.);
  • Херсон.

У Vodafone розповіли, в яких містах вже можна користуватися 4G"Це тільки початок, перший етап будівництва 4G. Сьогодні ми запустили мережу в 20 містах, все ж, до старту 4G на частоті 1,8 ГГц влітку, плануємо поставити близько 500 базових станцій в 2,6 ГГц по всій країні. Спектр 2,6 ГГц призначений для збільшення ємності мережі і дає можливість обслуговувати одночасно велику кількість користувачів. Тому ми почали включати 4G в хот-спотах - "гарячих точках", де велике навантаження на 3G-мережу. Зміни будуть відчутні абонентами: у великих містах не буде падати швидкість в місцях скупчення великої кількості користувачів. Це, як правило, центральні частини міст, студентські кампуси", - розповів технічний директор "Vodafone Україна" Євген Фрунза.

Зазначимо, що оператор отримав ліцензію на роботу в діапазоні 2,6 ГГц 6 березня 2018 року.

Як відомо, що з запуском 4G абоненти зможуть з великим комфортом користуватися мобільним інтернетом та послугами на базі 4G, такими як стрімінг HD TV, онлайн-ігри, більш активно використовувати хмарні сервіси, а також нові напрями: "інтернет речей", телемедицина, smart-управління енергетикою і сільським господарством, мобільні електронні гаманці. Нові послуги будуть запускатися у відповідності з етапами розвитку мережі 4G.

Крім того, до запуску 4G мережі "Vodafone Україна" запустив серію освітньої інфографіки про технологіях в Україні, перший випуск опублікований на сайті Тек Тудей.

У компанії уточнили, що готовність до 4G клієнти можуть самостійно і безкоштовно перевірити за допомогою єдиного USSD-запиту - потрібно просто набрати *222# і натиснути кнопку виклику. У відповідь оператор відправить SMS з результатом перевірки смартфона і SIM-карти, а також інструкцію по заміні SIM-карти на USIM.

Додамо, що безкоштовно замінити картку USIM можна в одному з магазинів Vodafone. Ще з листопада 2016 р. компанія повністю перейшла на закупівлю нового типу карт - USIM, які дозволяють користуватися послугами не тільки в GSM і UMTS мережах, але і в мережах 4G.

Нагадаємо, Vodafone у квітні 2018 року починає працювати під оновленим брендом в Україні та надавати послуги на основі технології 4G. Як відомо, під час торгів за ліцензії на 4G в Україні по частоті в основному діапазоні - 1710-1785 МГц і 1805-1880 МГц - три мобільні оператори запропонували за всі лоти 5,434 млрд гривень. Зокрема, лот № 3 (40 МГц): 1750-1770/1845-1865 МГц: забрала компанія "Vodafone Україна" з пропозицією в 1,06 млрд гривень.