ua en ru

Вода з мереж Ізмаїльського міськводогону придатна для вживання, - мер

Вода з мереж Ізмаїльського міськводогону придатна для вживання, - мер Фото: жителям Ізмаїлу дозволили пити воду з кранів

Проби, відібрані в мережах міськводопроводу, дали негативні результати

Мер Ізмаїлу (Одеська область) Андрій Абрамченко повідомив, що вода з мереж Ізмаїльського міського водогону безумовно придатна для вживання. Так само чисті й свердловини, запевнив він у своєму Facebook.

"Центральна імунна вірусологічна лабораторія міста Одеса 27 червня повідомила, що проби, відібрані в мережах міськводопроводу, дали негативні результати", - написав міський голова в соцмережі.

При цьому він послався на дані завідуючої відділенням організації санітарно-гігієнічних досліджень відокремленого підрозділу "Ізмаїльський міськрайонний відділ лабораторних досліджень держустанови "Одеський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" Тетяни Пінк.


"Тобто, мережі комунального підприємства "Ізмаїльське ВУВКГ" чисті - як і свердловини. Це означає, що вода з мереж Ізмаїльського міського водогону безумовно придатна для вживання. Тому з завтрашнього дня ми припиняємо возити її в місто бочками - вона в кранах така ж, як і в свердловинах", - наголосив Абрамченко.

Водночас він зауважив, що комунальні служби міста продовжують розвозити по домівках представникам соціально незахищених категорій населення питну бутильовану воду.

Крім того, за словами мера, з вівторка, 28 червня, відкриваються ринки і об'єкти ресторанного бізнесу, які провели відповідні підготовчі заходи.

Нагадаємо, за останню добу кількість людей, які звернулися в медичні заклади Ізмаїла з симптомами отруєння, зросла на 25 осіб і становить загалом 757 випадків.