ua en ru

У Києві в усіх лікувально-профілактичних закладах Києва та дитячих закладах введено масочний режим та обмежене відвідування пацієнтів рідними.

Головне управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Київської міської державної адміністрації (КМДА) видало Наказ "Про посилення заходів щодо організації роботи лікувально-профілактичних закладів в період підготовки до епідемічного підйому захворюваності на грип, пташиний грип, грип A(H1N1) та інші ГРЗ в сезон 2009-2010". Про це повідомила перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, повідомляє прес-служба КМДА.

"У зв'язку зі зростанням захворюваності на грип та інші ГРВІ, можливості епідемії чи пандемії грипу, в усіх лікувально-профілактичних закладах міста, пологових будинках та дитячих закладах буде терміново введений масочний режим та обмежене відвідування пацієнтів рідними", - повідомила І.Кільчицька.

Крім того, з метою максимального обмеження поширення інфекції в лікувальних закладах, забезпечується систематичне проведення поточної дезинфекції, багатократне вологе прибирання. Проводиться також екстрена профілактика грипу та санітарно-освітня робота серед медперсоналу та пацієнтів.

"Наказом також передбачено термінове вирішення питання організації ізоляторів у гуртожитках навчальних закладів I-IV рівня акредитації та проведення щотижневого моніторингу захворюваності студентів з метою своєчасного виявлення захворювання та надання медичної допомоги", - зазначила І.Кільчицька.

Головне управління охорони здоров'я та медичного забезпечення КМДА планує забезпечити друк та поширення серед населення інформаційних матеріалів, пам'яток, бюлетенів про епідемічну ситуацію та заходи запобігання захворюванню на грип та інші ГРВ, а також поширення такої інформації у засобах масової інформації.