ua en ru

Під час візиту Президента Казахстану до Туреччини підписані угоди про спільні проекти більш ніж на 1 млрд дол

За підсумками візиту Президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва до Туреччини діловими колами двох країн підписано 15 угод про спільну реалізацію проектів на суму більше 1 млрд дол., повідомляє прес-служба національного агентства по експорту і інвестиціям Kaznex Invest.

Підписання документів відбулося напередодні в рамках бізнес-форуму за участю Президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва і прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана в Стамбулі.

Зокрема, казахстанське підприємство "Алма Фарм" і турецька Abdi Ibrahim підписали угоду про створення фармацевтичного заводу в Алма-Атинській області. АТ "Агромашхолдіиг" і ТОО "КЗК АВТО" уклали меморандум про співпрацю по виробництву автомобілів "швидкої допомоги", пристосувань для пожежних машин, автомобілів для вивозу сміття, збиральних машин. Оборонне підприємство "Казахстан Інжиніринг" і компанія Otocar домовилися про співпрацю в області збірки і виробництва бойових колісних машин і автомобілів підвищеної прохідності і їх технічне обслуговування в Казахстані. Підписано низку інших угод.

"В цілому інвестиційна співпраця Казахстану з Турецькою Республікою може досягти обсягу 3 млрд дол. В рамках форуму, що пройшов в травні цього року в Астані, і сьогоднішнього бізнес-форуму в Стамбулі підписано угод на суму більше 2 млрд дол.", - наголошується в прес-релізі.

Читайте також: Казахстан приєднався до ЗВТ в СНД - ввезення деяких товарів з України обмежене