ua en ru

ВО "Свобода" називає провокацією затримання своїх партійців в Івано-Франківську

Політичною провокацією та наклепом називають представники ВО "Свобода" вчорашнє затримання керівника департаменту архітектури та містобудування Івано-Франківського міськвиконкому Олега Гаркота, власника будівельної компанії Володимира Балагуру та голови фракції "Свобода" в міській раді Романа Онуфріїва. Про це повідомили сьогодні на прес-конференції секретар міської ради Руслан Марцінків і Роман Онуфріїв, передає радіо "Свобода".

У ВО "Свобода" скандал пов'язують з виборами народних депутатів. Марцінків є керівником виборчого штабу голови обласної ради, голови обласної організації "Свободи", кандидата-мажоритарника Олександра Сича, Онуфріїв - його довірена особа.

За словами Онуфріїва, це "спроба розправи режиму", причому "показова, щоб залякати всіх".

На думку свободівців, було задумане "показове затримання" з підкиданням грошей і наркотиків, однак те, що на захист затриманих піднялося біля тисячі людей, "поламало сценарій".

Як повідомив Онуфріїв, йому не висунули ніяких звинувачень. Найбільша загроза, за його словами, нависла над керівником департаменту архітектури і містобудування Олегом Гаркотом, якого звинувачують в отриманні хабара.

Наразі Олег Гаркот, якому 13 років тому поставили штучний клапан серця, шпиталізований. До лікарні потрапив і Володимир Балагура, заявили в "Свободі".

За повідомленням прокуратури Івано-Франківської області, проти Олега Гаркота порушили кримінальну справу за отримання хабара в особливо великому розмірі: "30 тисяч доларів за вирішення питання про видачу довідок змісту будівного кадастру та містобудівних умов та обмежень будівництва".

У ході слідства перевіряється причетність до злочину Володимира Балагури і Романа Онуфріїва. Дії людей на місці затримання можуть кваліфікуватися як перешкоджання правоохоронним органам під час здійснення своїх професійних обов'язків.

На сьогодні в Івано-Франківську запланована акція протесту під стінами обласного управління СБУ.

Читайте також: Запорука успіху та перспективи "Свободи" на виборах-2012

Нагадаємо, за повідомленнями ЗМІ, учора в Івано-Франківську співробітники СБУ і прокуратури затримали після одержання хабара в розмірі 30 тис. дол. голову департаменту архітектури і містобудування Івано-Франківського міськвиконкому Олега Гаркота.