ua en ru

У Львівській обл. затримані двоє росіян за підозрою в плануванні замаху на кандидата в Президенти, - СБУ

Служба безпеки України у Львівській обл. затримала двох громадян Росії, підозрюваних в організації замаху на кандидата в Президенти України.

Служба безпеки України у Львівській обл. затримала двох громадян Росії, підозрюваних в організації замаху на кандидата в Президенти України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"2 квітня Служба безпеки України затримала на території Львівської обл. Двох громадян РФ - 1987 р. і 1986 р. народження, які мали намір захопити в заручники кількох громадян України, один з яких є кандидатом в Президенти України", - йдеться в повідомленні.

Під час огляду, згідно з інформацією СБУ, в автомобілі, що належить одному із затриманих, виявлено "200-грамову тротилову шашку, металевий ціліндроподыбний предмет з прикріпленим дротом (ймовірно - детонатором), 16 патронів для ПМ, а також зошит, в якій вівся облік автомобілів, якими користується кандидат в Президенти, і графік його пересування".

За даними місцевих ЗМІ, йдеться про депутата Львівської облради, колишнього мера Львова Василя Куйбіду, який балотується в Президенти України від партії "Народний рух України".

На даний момент зловмисники затримані. Прокуратурою Львівської обл. вирішується питання про порушення кримінальної виробництва за ст. 112 Кримінального кодексу України (посягання на життя державного чи громадського діяча).