ua en ru

У Львові стартував курс планування міжнародних військових навчань, - Генштаб

У Львові стартував курс планування міжнародних військових навчань, - Генштаб

У Львові в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочався курс планування міжнародних військових навчань. Про це в ході брифінгу заявив виконувач обов'язків спікера Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає кореспондент РБК-Україна.

"У заході візьмуть участь більше 40 військовослужбовців Збройних сил Грузії, Литовської республіки, Македонії, Польщі та України, а також вперше із цього року представники Національної гвардії України, які у 2015 році також будуть долучатися до багатонаціональних навчань", - повідомив Селезньов.

За його словами, в ролі інструкторів - офіцери Збройних сил Канади, які мають значний досвід проведення такого рівня заходів. "Окремі заняття проходять під керівництвом досвідчених українських офіцерів, які неодноразово брали участь у багатонаціональних навчаннях і виконували завдання в зоні АТО", - додав Селезньов.

Він також зазначив, що після серії вступних занять учасники курсу практично відпрацюють всі етапи планування та організації багатонаціональних заходів, зокрема, сценарій навчання, порядок всебічного забезпечення, підготовку районів маневрів, координацію між сторонами, учасниками і т.д.

"Окремо в рамках курсу відбудуться заняття з офіцерами, які можуть бути залучені до керівництва багатонаціональними навчаннями", - сказав Селезньов.

"Після завершення курсу учасники безпосередньо застосують свої знання під час планування навчань Rapid Trident, які відбудуться цього року в міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Львівській області, а також у навчаннях "Кленова арка" в Литовській республіці", - підсумував в.о. спікера Генштабу.

Нагадаємо, Збройні сили України в 2015 році візьмуть участь у 11 військових міжнародних навчаннях.