ua en ru

ЗСУ у 2015 р. візьмуть участь у 11 військових міжнародних навчаннях

ЗСУ у 2015 р. візьмуть участь у 11 військових міжнародних навчаннях

Збройні сили України (ЗСУ) у 2015 році візьмуть участь в 11 військових міжнародних навчаннях. Про це в ході брифінгу сьогодні заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"У 2015 році ЗСУ візьмуть участь в 11 спільних сухопутних, морських і повітряних міжнародних навчаннях. З яких 4 на території України, 7 - на територіях інших держав", - заявила Кушнір.

За її словами, ці навчання стануть завершальним етапом бойової підготовки військ і впливатимуть на активне впровадження стандартів країн-членів НАТО. У ході багатонаціональних навчань українські військовослужбовці отримають досвід спільних дій з підрозділами збройних сил провідних країн світу.

"Найбільшими за масштабами у 2015 році стануть щорічні українсько-американські тактичні навчання військово-морських сил "Сі Бриз", а також сухопутних військ Rapid Trident, які пройдуть на території України. Найбільше навчання НАТО у 2015 році Trident Juncture відбудеться закордоном", - повідомила Кушнір.

Також вона розповіла, що у 2015 році українські ВМС візьмуть участь у навчаннях країн чорноморського басейну "Морський щит", повітряні сили в українсько-польському навчанні "Безпечне небо" і навчанні країн ЄС "Команд челлендж". Високомобільні десантні війська візьмуть участь у навчанні "Кленова арка", інженерні підрозділи ЗСУ - в навчанні "Світла лавина" і війська зв'язку - у навчанні "Комбайн Ендевор".

Нагадаємо, наприкінці листопада минулого року Військово-морські сили Збройних сил України розпочали підготовку до українсько-американських навчань "Сі Бриз-2015".