ua en ru

У Львові планують підвищити вартість проїзду у трамваї при покупці квитка у водія

У Львові планують підвищити вартість проїзду у трамваї при покупці квитка у водія. Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор ЛКП "Львівелектротранс" Орест Козак, передає ZIK.UA.

"Ми будемо думати про те, що людина, яка заходить у трамвайний вагон, має бути підготована до того, щоб уже їхати, тобто вона вже повинна мати з собою білет. А в трамваї самому це додаткове навантаження на водія і це неправильно. Але поки що, не маючи іншого виходу, ми мусимо це робити. Тому, наприклад, поступово треба робити умови, щоб білет у трамваї був дорожчий хоча би на 25 копійок. Тоді люди будуть готуватися заздалегідь, купувати там, де можна, у кіосках квитки за ціною, яка визначена містом - 1,5 грн", - сказав він.

За його словами, у "Львівелектротрансу" є пропозиції, які вони озвучують міської влади щодо системи оплати.

"Ми зараз займаємось тим, що розширюємо мережу закупки талонів. Хочемо встановити відповідні автомати на вулицях, які мають можливість продавати квитки", - повідомив Козак.

Крім того він додав, що ціна на квиток в новому трамваї "Електрон", який з осені вже має курсувати по місту, не буде відрізнятися від ціни в старих трамваях.