ua en ru

У Львові і Харкові планується розвивати бізнес-туризм, у Донецьку - промисловий туризм

Після закінчення Євро-2012 у Львові та Харкові планується розвивати бізнес-туризм, у Донецьку - промисловий туризм, в Києві цільова програма розвитку туризму ще створюється. Про це сьогодні на прес-конференції повідомили керівники туристичних напрямків приймаючих Євро міст, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується розвитку в'їзного туризму, то Львів себе позиціонує як столиця фестивалів і ми намагаємося залучати людей не лише за рахунок архітектури і кнайп, але за рахунок великих подій, які будемо проводити в місті", - повідомила начальник управління туризму Львівської міськради Надія Радіоненко.

За її словами, в різних місяцях року є неоднакова наповненість готелів. Цю проблему допоможе вирішити розвиток бізнес-туризму: "Є чотири основні ринки, на які ми сьогодні орієнтуємося: туристи з України, туристи з Польші, Росія та Німеччини. Під час Євро нам деуже пощастило, що Німеччина грала у львові і ми змогли більше розповісти про себе нашому ключовому ринку".

Радіоненко також додала, що позитивно вплине на розвиток туризму поява в Україні дешевих авіаліній і покращення транспортного сполучення.

За словами заступника начальника відділу розвитку туристичної інфраструктури та іміджевих проектів департаменту міжнародного співробітництва Харківської міськради Юлії Згурської, пріоритетним напрямком у Харкові буде саме бізне-туризм: "В місті Харкові ми давно для себе зробили вибір на користь ділового туризму, оскільки впевнені, що саме цей пріоритетний вид туризму здатний закріпити за Хаорковом статус туристичного міста". За її словами протягом року у Харкові відбувається близько 80 ділових заходів і саме учасники бізнес-форумів можуть заповнити ті готелі, які були побудовані для Євро-2012.

Дивіться також про бізнес форум на сайті http://24ua.su.

Що стосується Донецька, то керівник туристичного напрямку, директор туристичного інформаційного центру Донецька Талія Валетова зазначає, що місто має потенціал розвивати усі напрямки туризму. "На сьогоднішній день в Донецьку є потенціал, щоб розвивати усі види туризму. Донецька область унікальна тим, що на півночі у нас є лісова зона, а на півдні - морське узбережжя", - сказала Валетова.

За її словами, в місті розроблено близько 20 туристичних маршрутів, в наступному році вже вдруге буде проводитися "Ніч індустріальної культури" і надалі в місті розвиватимуть напрям промислового туризму. Крім того, в Донецьку розвиватимуть спортивний туризм.

У той же час, як зазначив заступник начальника управління туризму КМДА Євген Ганганов, сьогодні у Києві створюється цільова програма розвитку туризму. Проведено соцдослідження доводить, що 76% опитаних туристів хотіли б повернутися.

Читайте також: Кожен турист під час Євро-2012 залишав в Україні в середньому 200-400 євро, - Жалдак