ua en ru

У Львові 5 осіб госпіталізовано з харчовим отруєнням після вживання десертів в піцеріях

До Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні з попереднім діагнозом "харчова токсикоінфекція" госпіталізовано 5 осіб, з них 2 дитини.

До комунального закладу Львівської обласної ради "Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня" 15 - 17 січня 2014 р. з попередніми діагнозами "харчова токсикоінфекція", "гостра кишкова інфекція", "гастроентероколіт", госпіталізовано 5 осіб, з них 2 дитини. За інформацією працівників головного управління Держсанепідслужби у Львівській області, Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф потерпілі 13 і 16 січня вживали десерт "Тірамісу" у піцеріях "Піца Челентано", повідомляє прес-служба департаменту з цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації.

Стан потерпілих на 6:00 18 січня - середньої важкості. Протиепідемічні заходи продовжуються. Ситуація контрольована.

Працівниками головного управління Держсанепідслужби у Львівській області спільно з ДУ "Львівський обласний лабораторний центр ДСЕС України" розроблений план заходів з локалізації спалаху. Складені поіменні списки захворілих, з'ясовано коло контактних із захворілими на місці виникнення спалаху та у домашніх вогнищах. Проводиться медичне спостереження за контактними. 17 січня Галицьким районним відділом Львівського міського управління ГУ ДСЕС у Львівській області за фактом харчового отруєння розпочате розслідування.

Потерпілим пацієнтам в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об'єм медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів, йдеться у повідомленні.