ua en ru

У Франції щодо колишнього власника Adidas порушено кримінальну справу

У Франції щодо колишнього власника компанії Adidas, французького бізнесмена Бернара Тапі порушено кримінальну справу, передає агентство Associated Press з посиланням на французькі ЗМІ.

Тапі звинувачують у шахрайстві при проведенні спірної угоди з продажу компанії Adidas, в якій також брали участь багато важливих французьких політиків, включаючи главу Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, що виконувала на той момент обов'язки міністра фінансів Франції. Також звинувачення були пред'явлені главі компанії France Telecom Стефану Рішару.

Йдеться про продаж в 1993 р. бізнесменом і політиком Тапі частки в компанії Adidas. Для здійснення операції було створено спеціальний консорціум, керований банком Credit Lyonnais. Коли операція була завершена, Тапі звинуватив банк у шахрайстві і вимагав компенсації в розмірі 285 млн євро, яка була виплачена йому в 2008 р.

Ключовим свідком у даній справі є глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард. На момент подій "справи Тапі" вона займала пост міністра фінансів країни, а Рішар займав пост її заступника.