ua en ru

У Франції офіційно розпочалася президентська передвиборча кампанія

У Франції офіційно розпочалася президентська передвиборча кампанія. Перший тур виборів відбудеться 22 квітня 2012 р., повідомляє радіостанція RFI.

З сьогоднішнього дня між кандидатами встановлюється абсолютний паритет в доступі до ЗМІ для передвиборчої агітації. За дотриманням рівності стежитиме Вища аудівізуальна рада Франції. Згідно зі встановленими правилами, кожен кандидат отримає 43 хвилини екранного часу, який він зможе використовувати до 20 квітня.

Закон також наказує телевізійним каналам враховувати тимчасові рамки - надання одному кандидату часу о 8:00 ранку не може вважатися рівноцінною альтернативою 8 години вечора.

Нагадаємо, що в першу трійку лідерів соцопитувань входять чинний Президент Ніколя Саркозі, його головний суперник, соціаліст Франсуа Олланд і представник французьких націоналістів Марін Ле Пен. Найбільші шанси вийти в другий тур у Саркозі і Олланд. Всього на президентських виборах 2012 р. у Франції зареєстровано 10 кандидатів.

Нагадаємо, 5 квітня повідомлялося, що в передвиборному маніфесті Ніколя Саркозі пообіцяв вивести бюджет Франції до профіциту в 2017 р.