ua en ru

У Франції заарештований підозрюваний у нападі на редакцію газети Liberation

У Франції після дводенного загальнонаціонального розшуку заарештований підозрюваний у нападі на редакцію газети Liberation і низці інших злочинів, повідомляє Associated Press. Міністр внутрішніх справ Мануель Вальс повідомив, що затриманий - Абдельхакім Дехар, засуджений у 1998 р. в якості співучасника у гучному пограбуванні і автомобільній погоні, в ході якої загинули троє поліцейських і таксист. Дехар був засуджений на 4 роки в'язниці.

Підозрюваний був знайдений в машині у напівпритомному стані на підземній парковці в 10 км на північ від Парижа. Він був під впливом препаратів, імовірно намагався покінчити з собою. У нього була взята проба на ДНК, і, згідно з повідомленнями преси, аналіз підтвердив, що це саме той чоловік, який діяв біля офісу банку Societe Generale і в редакції газети Liberation.

Нагадаємо, 18 листопада невідомий відкрив стрілянину в редакції газети Liberation, важко поранивши одного з працівників. Нападник зник з місця злочину до приїзду поліції. Пізніше в той же день він зробив кілька пострілів у штаб-квартири банку Societe Generale. Під час стрілянини ніхто не постраждав.