ua en ru

Всередині країни створено другий фронт проти України, - "Батьківщина"

Незважаючи на розвал коаліції, ми будемо наполягати на внесенні до порядку денного та будемо одностайно голосувати за ратифікацію угоди про асоціацію з ЄС, за виділення коштів українській армії, за введення воєнного стану в Луганській та Донецькій областях та за проведення виборів на підставі нового закону із відкритими партійними списками. Про це йде мова у заяві фракції ВО "Батьківщина", яку озвучив на брифінгу у Верховній Раді її голова Сергій Соболєв.

У заяві підкреслюється, що розпад коаліції та вимушена відставка уряду Арсенія Яценюка свідчать, що всередині країни створений другий фронт проти України.

"Такий розвиток подій палко вітають в Кремлі, оскільки це означає реалізацію плану Путіна в Україні", - зазначається в документі.

За цим планом, наголошується в заяві, було зірвано голосування за закони, якими передбачалося виділення більше як 9 млрд грн українській армії, затягується процес ратифікації угоди про Асоціацію з ЄС, внаслідок не готовності до введення воєнного стану на сході значно ускладнюється боротьба проти російської військової агресії.

"Проведення виборів за змішаною системою призведе до посилення політичної корупції та обрання до Верховної Ради чисельних представників олігархів та прокремлівських агентів", - стверджується в заяві ВО "Батьківщина".

В документі підкреслюється, що зараз в умовах війни спровокована масштабна криза та розпочата політична війна "всіх проти всіх", країна поставлена на межу дефолту, спровокований хаос та безлад в системі державного управління.